Tips for å få innvilget huslånet

Share..Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kort introduksjon

Mange drømmer om å ha sitt eget hus, men ikke alle tørr å søke etter huslån. Dette er et stort steg å ta, og det er vesentlig viktig å huske på at denne avgjørelsen kan forandre hele livet ditt. Det å kjøpe sitt eget hus for både deg selv og kanskje familien din, er en langvarig løsning for tak over hodet. En investering som en bør være meget motivert for å gå inn i. Vi ønsker ikke å skremme bort noen, men heller gjøre denne prosessen litt mindre skummel og kanskje mer håndterlig. Dermed etter en kort introduksjon skal vi se litt nærmere på hvordan en går frem ved søk av huslån.

Banken

Først og fremst må man gå til banken. Den mest reelle måten for en Norsk statsborger å finansiere huset sitt på, er å låne penger. Derfor skal vi se litt nærmere på hva banken krever av deg, for å innvilge lånet ditt.

Dermed er det bare å gå til nærmeste bank og spørre seg litt frem. Det beste tipset er at banken lager et midlertidig lånetilbud. I første møte vil du informere generelt om hvordan din nåværende finansielle situasjon ser ut, og hvordan livssituasjonen din ser ut. Ut fra denne informasjonen vil du få et utkast av hva du kan forvente i lånebeløp. Dermed må du gå mer grundig til verks, mange ønsker nok å gjøre den grundige jobben før man eventuelt går til banken. Men det kan være surt å gjøre en stor jobb i forkant. Og få dermed vite at man ikke får eller blir tilbudt en langt lavere lånesum enn først antatt.

Det vi mener med å gå mer grundig til verks handler om å dokumentere den informasjonen du har gitt i første møte med banken.
I praksis betyr dette å fremskaffe både lønnsslipper og annen dokumentasjon på livssituasjon. Jo sikrere du kan fremstille situasjonen din for banken. Desto høyere lånebeløp og desto bedre rente kan du oppnå.Huset

Når du har fått en formening om hvor mye penger du kan låne til hus, er det på tide å begynne jakten. Her er det viktig å tråle de ulike markedene som fins ut fra dine kriterier. Gjerne endre litt på parametere, dette kan bety både penger spart og penger tjent hvis du i fremtiden skal selge. Det er viktig å se på alle muligheter.

Når du har funnet et par hus som kan være drømmehuset ditt, er det bare å møte opp på visning for å finne ut så mye du kan om huset. Her er det viktig å gjøre en grundig jobb, spør og grav både eier og megler om hvilke oppgraderinger som har blitt gjort, eller som må gjøres i fremtiden.

Det er også viktig å få en profesjonell vurdering av både byggemåte og verdi. På denne måten slipper du å betale for mye, eller i fremtiden å måtte investere tungt i å fikse noe som du ikke visste måtte fikses.

Lånet

Så, når du har funnet drømmehuset er det på tide å gå tilbake til banken. Her er det viktig at budsjettet for lån passer med budsjett for dagliglivet. Det betyr at du må ta høyde for renteøkninger og andre uforutsette utgifter med lånet.
Bankene tar høyde for dette i vurderingen sin, men det er absolutt best å være på den sikre siden.
Deretter tar du med alt av informasjon om huset og din økonomi. Og skriver under de nødvendige papirene som blir etterspurt.

Så selv om du må ta en ekstra runde i banken. Er det på denne måten du får innvilget et lån på en ryddig måte.

 

Share..Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *