Pass på vilkår når du skal ta et lån på dagen

Share..Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Når du har bestemt deg for å benytte et forbrukslån på dagen for å finansiere et prosjekt eller et kjøp, så finnes det mange forskjellige tilbydere på markedet, og disse vil kunne gi deg forskjellige betingelser avhengig av hvordan de er vinklet mot markedet. Det finnes ikke kun en type forbrukslån, men flere, avhengig av hva du ønsker å benytte det til, hvor raskt du ønsker det og hvilke betingelser du ønsker. Det er viktig å vurdere hvilket forbrukslån du trenger sik at du får et med betingelser som er tilpasset dine behov. Når du vurderer hvilken type lån du ønsker, bør du først tenke gjennom behovet for finansiering som du har. Ønsker du å finansiere en bedrift eller kanskje pusse opp boligen?

Mange benytter forbrukslån til å kjøpe en seilbåt eller en havkajakk, eller man ønsker rett og slett å dra på en spesiell ferietur.

Uansett hva dine ønsker er, så kan det være viktig å vurdere om du trenger alle pengene med en gang, eller om du kan vente med deler av investeringen til en annen del er på plass. Når du starter en bedrift eller skal pusse opp boligen, så er det ikke alltid du har behov for alle pengene med en gang.

Hvis man har mulighet til å vente med å ta ut pengene, så kan det være mye renter å spare i forhold til om man får alle pengene på en gang. Hvis man får alt utbetalt med en gang, så betaler man renter for alle pengene hele tiden.

Forskjellige typer forbrukslån

Det finnes mange typer forbrukslån. Du har tradisjonelle forbrukslån som man kan benytte til hva man vil og hvor man velger nedbetalingstid og lånebeløp, eller man har spesifikke forbrukslån som er ment spesifikt for å finansiere båter, biler eller egenkapital for bolig, for eksempel. Men i tillegg til dette, har du rammelån, for ikke å nevne smålån og mikrolån. Rammelån gir deg muligheten til å låne det du trenger når du trenger det, og du bestemmer selv hvor mye du til en hver tid har utestående. Du kan alltid låne penger opp til rammen du er blitt tildelt. Ellers er forskjellen på tradisjonelle forbrukslån og smålån/mikrolån som oftest prisen. Hvis du benytter en tilbyder som kun fokuserer på smålån eller mikrolån, så vil du i de fleste tilfeller få høyere priser på smålån, og prisene på mikrolån kan være vesentlig høyere. Dette er noe du alltid bør vurdere når du skal bestemme hvilken typen forbrukslån du ønsker.

Hvilken type forbrukslån trenger du?

Hvilken type forbrukslån du trenger, avhenger av hva du skal bruke det til. Hvis du skal pusse opp boligen, så kan det være en fordel med rammelån. Kanskje har du tenkt å pusse opp flere rom, men kan kun konsentrere deg om et rom av gangen? Det kan bety at du kan ha mye å spare på å vente med å ta ut lånet for neste rom til du kommer så langt. Hvis du kun trenger et lite lån på grunn av en uforutsett utgift, så kan du ofte velge å benytte deg av hvilken type lån du skulle ønske. Men du kan få vesentlig bedre priser hos en tilbyder av tradisjonelle lån, som også tilbyr den lånebeløpet du ser etter, enn ved å benytte en tilbyder som kun tilbyr mikrolån.

Individuell vurdering fra hver tilbyder

Det er lurt å sjekke hos flere tilbydere da man vil få en individuell vurdering hos hver tilbyder når man ber om tilbud på forbrukslån. De fleste tilbyderne forbeholder seg retten til å ikke informere deg om prosessen for hvordan de er kommet frem til ditt spesifikke tilbud.

Share..Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *