Hvor gammel må jeg være for å låne penger?

Share..Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Mange som ønsker å låne penger kan få en overraskelse når de oppdager aldergrensene som de fleste tilbyderne av lån opererer med. Alder for å låne penger er, med noen få unntak, alltid over 18 år. Grunnen til det er at tilbyderne ønsker å kunne holde deg ansvarlig hvis du ikke betaler tilbake lånet.

For å kunne gjøre det, må du være fylt 18 år. Men for å redusere risiko, så vil også en del tilbydere av forbrukslån velge en høyere aldersgrense. Det er ikke uvanlig å oppleve at de fleste tilbydere av forbrukslån krever at man er fylt 23 år. Grunnen til dette er at man statistisk sett er flinkere til å betale det man skylder når man er fylt 23 år.

Billig-forbrukslån.no lister opp de beste forbrukslånene til en hver tid.

De fleste tilbydere opererer med 23 års aldersgrense

Mange tilbydere av forbrukslån vil kreve at du er fylt 23 år. Dette gjør de for å redusere sin egen sikkerhetsrisiko. Statistisk sett er sjansene større for at du overholder dine betalingsforpliktelser jo eldre du er.

Grunnen til dette er at de fleste har bedre økonomi når de har vært i arbeidslivet en periode. Men det betyr ikke at det ikke er mulig å finne billigere alternativer. Noen tilbydere satser på å hjelpe ungdom som ønsker å etablere seg. Men de fleste som tilbyr forbrukslån ønsker å redusere sin risiko slik at de slipper å håndtere inkassosaker så langt det lar seg gjøre.

Tilbydere av ungdomslån

Noen tilbydere ønsker å fremstå som et selskap som vil bidra til at ungdom kan få etablert seg på egen hånd. Ungdommer har mange utgifter når de ønsker å etablere seg. Selv om man ønsker å studere og får støtte fra Statens lånekasse, så kommer ikke disse pengene tidsnok til å få betalt depositum for leilighet og den første leien. For studenter som ikke har jobbet så mye enda, kan dette derfor være en utfordring. Mange studenter vil på grunn av dette være avhengig av hjelp fra foreldrene.

I stedet kan de benytte seg av denne typen ungdomslån for å håndtere sin første utgifter for å komme i gang. Det samme gjelder ungdom som velger å flytte hjemmefra for å jobbe i en annen by. Når man flytter et annet sted og akkurat har fått seg jobb, så har man ikke nødvendigvis depositum til en leilighet i bakhånd.

De fleste ønsker ikke å låne penger til ungdom under 18 år

Uten at foreldrene stilles ansvarlige, så vil du ikke finne mange tilbydere hvor alder for å låne penger er lavere enn 18 år. Når man ikke er fylt 18 år, så er det ikke like lett å holde disse personene juridisk ansvarlig for lånene sine. Dette er grunnen til at alle setter alder for å låne penger til over 18 år. Et unntak for dette er Statens lånekasse for utdanning.

Det er mulig å låne penger fra Statens lånekasse for utdanning om man er under 18 år om man bor borte fra foreldre, selv om mye av pengene man får som støtte da er i form av stipend.

Når man er under 18 år så kan det også være en fordel å vente med å låne penger til man har fått på plass en god økonomi og er blitt vant til å håndtere sine inntekter og sine utgifter. De fleste bor hjemme hos foreldrene i denne tiden og har derfor muligheten til å unngå å låne penger.

Har man muligheten, kan det være en fordel å vente til man fyller 18 med å skaffe seg gjeld, og da først når man virkelig trenger det for å etablere seg for seg selv.

Share..Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *